Loto 7-39

Loto 7-39 Detaljna Recenzija

Ključne činjenice o Loto 7-39

LOTO je najpopularnija igra na sreću u koju organizuje Državna lutrije Srbije (DLS), a moguće je igrati na teritoriji Republike Srbije i Republike Srpske (BIH). Igru odlikuje je izuzetno veliki džekpot, odnosno popularna „Sedmica“, koja može dostići neverovatne iznose za lokalne prilike.

Istorija lutrijskih igara u Srbiji počinje još davne 1833. godine i prolazila kroz različite faze razvoja do oblika kakvog danas poznajemo.

Nova epoha počinje 2004. godine, donošenjem Zakona o igrama na sreću Republike Srbije, koji istovremeno donosi i sva pravila o DLS, jednočlanim društvom sa ograničenom odgovornošću u vlasništvu države i određuje osnovne smernice za lutrijske igre. Pored igre LOTO (poznate i kao Loto 7-39), DLS od 2009. godine organizuje Loto+ i Joker, koji je u ponudi od 2011. godine.

U periodu od 2005. godine, izvučeno je 69 Sedmica. Četiri puta se dogodilo da dva dobitnika dele milionsku premiju, a veliki broj dobitnika dobio je Sedmicu u zrelom životnom dobu, između 50 i 70 godina starosti. LOTO+ Sedmica je do sada je izvučena8 puta, a zanimljivo je da su u avgustu izvučena 2 LOTO+ dobitka, po 1 u januaru, februaru, maju, junu, novembru i decembru. Trenutni broj srećnih JOKER dobitnika je 27, među kojima je i 8 srećnih dobitnica.

Zvanična web prezentacija nalazi se na adresi www.loto7-39.rs, a igranje preko interneta još uvek nije omogućeno.

Kako igrati Loto 7-39

LOTO je igra u kojoj igrač bira svoju kombinaciju od 7 brojeva među brojevima od 1 do 39 i sa tom kombinacijom učestvuje u izvlačenju nekog od 5 vrsta dobitaka (sa 3, 4, 5, 6 ili 7 pogodaka).

Dobitak sa 3 pogotka jednak je ceni 1 kombinacije, sa 4 pogotka – cena 10 kombinacija, dok je fond za dobitak sa 5 pogodaka jednak 25% od fonda dobitaka po odbitku fondova za „trojke“ i „četvorke“. Fond za dobitke sa 6 pogodaka je 25% od fonda dobitaka po odbitku fondova za „trojke“ i „četvorke“. Garantovani fond, odnosno najmanji mogući iznos za dobitak sa 7 pogodaka je 35.000.000 dinara, a fond za ovaj dobitak iznosi 50% od fonda dobitaka po odbitku fondova za dobitke sa 3 i 4 pogotka.

Postoji nekoliko načina za odabir brojeva:

  • na klasičan način – sami odaberite jednu ili više kombinacija,
  • Quick Pick – opcija na sajtu koja omogućava da korišćenjem generatora brojeva odaberete slučajnu kombinaciju i potom je unesete na tiket,
  • pretplata – ukoliko želite, možete uplatite svoje odabrane kombinacij, do 8 kola unapred, i
  • pistem – birate do 17 brojeva, što znači 19.448 različitih kombinacija kojima uvećavate i šanse za dobitak.

LOTO+ igrate tako što u donjem levom uglu listića, gde se nalazi logo LOTO+ obeležite polje „DA”. Uplata za pojedinačne kombinacije na listiću nije moguća, već mora da obuhvati sve odigrane kombinacije za LOTO igru.

JOKER tiket se popunjava tako što u donjem desnom uglu listića, gde se nalazi logo JOKER, obeležite neki od brojeva 1, 2, 5, 10 ili 50 i tako odredite koliko JOKER kombinacija učestvuje u igri.

Nakon uplate, prodavac će vam izdati potvrdu o uplati sa jedinstvenim bar-kodom, pomoću koje jedino možete naplatiti svoj dobitak.

Dodatne Loto 7-39 igre

LOTO+ je dodatna igra koja vam donosi još jednu šansu za „Sedmicu“ i čiji garantovani fond, odnosno najmanji mogući iznos za LOTO+ Sedmicu iznosi 10.000.000 dinara.

JOKER predstavlja jedinstveni šestocifreni broj, odnosno kombinaciju brojeva od 0 do 9, pri čemu se brojevi u kombinaciji mogu ponavljati. U ovoj igri takođe postoji samo jedna vrsta dobitka – glavna premija za pogođen ceo, jedinstven, šestocifreni broj. Garantovani fond iznosi 1.000.000 dinara.

Državna lutrija Srbije takođe organizuje i BINGO, gde igrači uplaćuju jednu ili nekoliko ponuđenih opcija (15 od 90 brojeva za Bingo, 10 od 75 za Bingo+ ili kombinacije dve igre istovremeno), a izvlačenje se vrši u direktnom prenosu na TV Prva. U ponudi DLS su i “Greb-greb” kartice, instant lutrija koju možete kupiti na zvaničnim prodajnim mestima.

Loto 7-39 Bonusi ipromocij e

Zvanični web sajt ne sadrži redovne bonuse i promocije, već samo informacije o garantovanom iznosu nagrade, odnosno sumi koja prelazi u naredno izvlačenje. DLS povremeno dodeljuje i nagrade u vidu nepokretnosti ili automobila, o čemu blagovremeno obaveštava igrače putem Interneta ili televizije.

Kako uplatiti Loto 7-39 tiket

LOTO kombinaciju sedam brojeva možete odigrati obeleživši tamnoplavom ili crnom hemijskom olovkom jasno znakom „X” odabrane brojeve na listiću u jednom grupnom polju u kome se nalaze brojevi od 1 do 39 (znak mora da bude u okviru jednog polja). Uplate za LOTO možete vršiti svakog dana od 05 do 22h, osim na dan izvlačenja, kada se tada uplate primaju do 18:00h, na jednom od 2.400 zvaničnih prodajnih mesta. Cena jedne LOTO kombinacije je 60 dinara, za LOTO+ je potrebno uplatiti dodatnih 10 dinara po kombinaciji, a cena jedne JOKER kombinacije je 20 dinara. Ne postoji mogućnost igranja online.

Loto 7-39 korisnička podrška

Dodatne informacije možete dobiti putem formulara na web sajtu, ili pratiti LOTO zvanične Facebook i Twitter naloge. Takođe, zainteresovani igrači mogu pisati na adresu „Državna lutrija Srbije-Uskočka 4-6, 11000 Beograd”, odnosno pozvati Info centar na telefon 011 202 92 92.

Način isplate Loto 7-39 dobitaka

Igrač koji je osvojio neku od nagrada, svoj dobitak može unovčiti u roku od 60 dana od dana izvlačenja. Dobitak više vrste isključuje dobitak niže vrste na istom tiketu, što znači da neće moći naplatiti i „trojku“ i „četvorku“. Prilikom isplate dobitka, igrač je u obavezi da dostavi na uvid i svoja lična dokumenta, uz ispravnu potvrdu o dobitku. Za Sedmicu i Sedmicu Plus isplata se vrši u sedištu DLS, dok dobitke nižeg ranga možete unovčiti na mestu na kojem ste uplatili tiket.

 Mišljenja korisnika o Loto 7-39

Korisnici, i to pre svega Internet zajednica, nemaju previše pozitivno mišljenje o LOTO igri i načinu organizacije. Forumi mahom sadrže negativne komentare, a postoje i novinski tekstovi koji se bave otkrivanjem prevara u ovoj igri.

Da li verovati Loto 7-39 recenzijama?


LOTO je popularna igra, licencirana i organizovana pod jurisdikcijom Državne lutrije Srbije, čiji počeci datiraju još iz XIX veka. U ovoj igri, svaki igrač bira svoju kombinaciju od 7 brojeva u rasponu od 1 do 39, a popunjeni tiket može rezultirati nekim od 5 vrsta dobitaka (sa 3, 4, 5, 6 ili 7 pogodaka). Postoje i dodatne igre koje organizuje DLS, kao što su LOTO+, Joker, BINGO i Greb-greb. Uplate nije moguće vršiti preko zvaničnog sajta, već samo na nekom od prodajnih mesta. Takođe, dobitke je moguće podići u sedištu kompanije, odnosno na prodajnim mestima, uz ispunjenje određenih uslova. DLS povremeno organizuje i dodatne nagrade u vidu nekretnina ili automobila, što igru čini još privlačnijom. Mišljenja Internet zajednice igrača su podeljena, ali nemaju preveliki uticaj na popularnost LOTO igre, koja je od 2004. godine do danas već 8 igrača učinila milionerima.